Kundesentrisk starter med kunden

Portrett selvopptatt konge - Det handler-om kunden

Kundesentrisk? Hva får kunden ut av forslaget ditt? Satt på spissen, ville du gått på date med noen som bare snakker om seg selv?

Flertallet av annonser jeg ser snakker høyt og lavt om hva de er, hva de kan, hva de gjør og hvilke egenskaper de har.

Grunnleggende sett handler reklame om å informere for å påvirke. Så om en ikke har erfaring i faget, så er det ikke så rart at annonsene blir slik.

Men ettersom de fleste av oss heller vil prate med noen som er interessert tilbake, så blir det et misforhold mellom hvordan mye reklame kommuniserer og målgruppen oppfatter.

Dette er en gjenganger i alle kanaler, men det blir pinlig lett å se i sosiale medier.

Du har sikkert lagt merke til det.

En både delikat og profesjonelt utseende annonse, men med lite sosiale reaksjoner.

Under er et godt eksempel på en slik annonse. I anledningen har jeg skrevet om slik jeg mener den kan være.

Northern Beat Annonse LinkedinNorthern Beat Annonse Linkedin skrevet om for å være kundesentrisk

Hvis du ved første Øyekast ikke ser hvorfor orignalen antageligvis vil prestere dårligere enn forslaget, så er det av følgende årsaker:

  • Den adresserer ikke målgruppens problemstilling – hvorfor skal de kjøpe designtjenester av Northern Beat?
  • I stedet for å fortelle hva målgruppen får ut av samarbeidet, så skryter annonsen av avsender.
  • Annonsen vektlegger avsender egenskaper som selling points i stedet for å vektlegge fordelen med å velge Northern Beat.

Kort fortalt så er ikke annonsen kundesentrisk. Den kommuniserer innover i stedet for utover.

Se illustrasjonene under for en visuell forklaring.

Northern Beat Annonse Linkedin med illustrerende tekster av hva jeg mener ikke er kundesentriskNorthern Beat Annonse Linkedin med illustrerende tekster av hva jeg mener kunne vært bedre.

Det er selvsagt noen forbehold en må være klare over i denne sammenhengen. Jeg har ikke noe kjennskap til Northern Beat, og kan derfor ikke si med sikkerhet at denne annonsen presterer dårlig. For alt jeg vet kan den være den største suksessen de noensinne har hatt på Linkedin.
Bare så det er sagt, jeg har ikke noe horn i siden eller noen ambisjoner i forhold til dem.

Så hva er lærdommen av denne gjennomgangen?

Dette er ikke en mal, så mye som det er råd. For å være kundesentrisk, så skal annonsen handle om kunden. Som annonsør er du kun et verktøy som skal få kunden fra problem til løsning. Som annonsør har en bare mulighet til å informere. Er informasjonen bra, så kan du påvirke folks avgjørelser. En god måte å gjøre det på er å benytte seg av tekstforfatter rammeverk, og formler for metatitler.

En personlig oppfatning er at karuseller fungerer ypperlig til å fortelle en historie, men heller dårlig til å vise et varer, tjenester eller salgsargumenter.